20 Dec 2016 (SEO) Website laten maken: waar kunt u het best op letten?

(SEO) Website laten maken: waar kunt u het best op letten?

Een website bouwen is niet zomaar een vak. Het gaat namelijk gepaard met veel kennis, lastige begrippen en talloze technieken. U kunt overwegen om het zelf te doen, maar als u een succesvolle website wilt, besteedt u het beter uit aan een professionele websitebouwer.

Wanneer u zelf geen websitebouwer bent en niet op de hoogte bent van alle online trends en websitevereisten, dan kan een geschikte webdesigner kiezen een lastige keuze zijn. U wilt immers een uitstekende website, want de website wordt hét visitekaartje van uw bedrijf. Waar moet u dan bij uw keuze op letten? Om u in de juiste richting te sturen, hebben wij een aantal handige tips op een rijtje gezet om een goede website te laten bouwen.

 

Het doel van de website

Denk allereerst na over het zakelijke doel van uw website. Aan de hand hiervan kunt u op zoek gaan naar een webdesigner. Stel uzelf de volgende vragen:

  • Welke doelgroep wilt u bereiken?
  • Waarom zullen klanten voor u kiezen?
  • En het belangrijkst; wat is uw doel? 

Vooral het websitedoel biedt belangrijke informatie om een SEO website te laten maken. Een webwinkel heeft namelijk andere doelen dan een website die dient als 'contactopname mogelijkheid'. De websitebouwer heeft de antwoorden op deze vragen nodig. Zeker wanneer u een goed vindbare website wilt laten bouwen. Dan wordt namelijk rekening gehouden met de zoekwoorden waarmee uw doelgroep u zal zoeken, om vervolgens uw doel te behartigen. 

Wanneer u deze informatie op een rijtje heeft gezet, bespaart u een hoop tijd en waarschijnlijk geld. Uw website laten maken kost namelijk minder tijd wanneer vanaf de start meteen duidelijk is wat u wilt en wilt bereiken.

 

Kwaliteit van een websitebouwer

U heeft besloten om een website te laten bouwen door een professionele websitebouwer, maar hoe kiest u een geschikt bedrijf? Uiteraard is een 'goed gevoel' nodig bij de keuze van een webdesigner. Het gaat om uw website, dus ook om uw inkomen. En dat ligt straks in de handen van uw gekozen websitebouwer. Kies daarom voor een bedrijf, waarbij het contact gemakkelijk verloopt. Zo worden uw wensen goed begrepen en sluit uw website niet alleen aan bij uw Unique Selling Points, maar ook bij uw persoonlijke visie! Kies daarnaast voor een bedrijf met een verscheidenheid aan expertises, want webdesign is enkel het topje van de ijsberg.

Vaak ziet u aan de hand van een website welke diensten een bedrijf verleent. Ook reviews kunnen u helpen overtuigen van de kwaliteiten en werkwijze van websitemakers.

 

Functioneel webdesign

Uw (potentiële) klant wilt graag een functionele website bezoeken. Met andere woorden: de klant zoekt duidelijkheid, niet teveel poespas en een leesbare website die hij of zij meteen begrijpt. Een goed webdesign is onmisbaar in deze tijd, aangezien de online concurrentie erg groot is. Naast een passend design is de mobiele weergave van het design van groot belang. Een groot deel van de gebruikers bezoekt websites namelijk via mobiele apparaten en dat deel stijgt nog steeds. Een website die geschikt is voor zowel grote als kleine schermen is daarom cruciaal om uw websitedoelen te behalen.

 

CMS systeem

Een eigen website met een ingebouwd CMS (content management systeem) biedt veel voordelen voor u als ondernemer. U kunt met een CMS gemakkelijk zelf de website up-to-date houden door het plaatsen en/of aanpassen van teksten, afbeeldingen en video's. Met een CMS-systeem kunt u gemakkelijk zelf aanpassingen doen! Daar heeft u geen externe partij voor nodig. Het CMS-systeem van Cross Internet is voor u gebouwd aan de hand van de laatste SEO trends. De functionaliteit is hoog en tegelijkertijd erg eenvoudig. Kiest u voor Cross Internet om uw website te laten bouwen? Dan krijgt u bij uw websitedesign dus tevens een overzichtelijk en functioneel CMS-systeem. Hierdoor kunt u te allen tijde bij de inhoud van uw website om deze aan te vullen of aan te passen voor bijvoorbeeld nieuwe producten of diensten. 

 

Zoekmachine optimalisatie

Wanneer een website een schitterend design heeft, betekent dit niet dat de website technisch ook goed is. Tegenwoordig is de online concurrentie hoog en doen bedrijven er alles aan om hun website zo goed mogelijk te optimaliseren. Maar wat is dat 'SEO optimaliseren' precies? Vroeger benaderden bedrijven hun klanten door middel van koude acquisitie. Tegenwoordig zijn de rollen omgedraaid en zoeken klanten naar talloze bedrijven via Google. Websites die goed geoptimaliseerd zijn, komen gegarandeerd bovenaan bij het invullen van zoekwoorden in Google. SEO biedt dus héél veel voordelen voor uw bedrijf. En wie wilt nu niet dat zijn bedrijf hoog scoort in de meest gebruikte zoekmachine ter wereld?

 

SEO website laten maken

Bij een website laten maken, kiest u het best meteen voor een goede partij. Deze kan namelijk een SEO geoptimaliseerde website voor u maken. SEO staat voor search engine optimization, ofwel zoekmachine optimalisatie. Met SEO draagt uw websitedesign en content bij aan het scoren van een hogere positie in Google. Dit betekent meer (relevante) bezoekers en een stijging van uw omzet!

 

Tot slot: hoe maakt u een keuze? 

Als ondernemer wilt u weten waaraan u toe bent. Kies daarom een goed internetbedrijf dat uw websitewensen kan realiseren. Maak afspraken over de prijs, functionaliteit (CMS), werkzaamheden (SEO) en uiteraard de deadline. Veel ondernemers laten een website bouwen en onderhouden hem erna zelf. Dat kan uiteraard. Voor een altijd up-to-date SEO website kunt u het onderhoud echter ook uitbesteden. Dit kan naast uw website laten bouwen eveneens bij Cross Internet.

Maak kennis met ons team van SEO-, webdesign- en online marketingspecialisten
Wilt u vakkundige hulp bij het maken van uw website? Ons team van specialisten heeft al vele klanten geholpen bij het realiseren en onderhouden van hun website. Kijk maar eens in ons online portfolio van verschillende projecten.

Terug naar overzicht
Hebben we uw interesse gewekt?Blijf maandelijks op de hoogte van de laatste nieuwtjes
Onze certificeringen
Ecabo
Cross Internet Lindanusstraat 12-14,
6031 EA Nederweert, Limburg,
Nederland
Telefoon: +31(0)495 45 11 70 Mobiel: +31(0)6 374 538 27 Mail: info@crossinternet.nl
Nieuwsbrief Online marketing nieuws waar u iets aan heeft!
© Cross Internet 2006 - 2019 | Algemene voorwaarden | Juridisch | Privacy cookieverklaring | Sitemap