Inhoud

Lead management

Trekt jouw website of webwinkel veel bezoekers, maar leidt dit niet tot een hoge conversie? Verander hier iets aan en creëer een doordacht lead management plan. Met lead management wordt de weg van potentiële klanten online onderzocht en hun behoefte geanalyseerd. Het geeft de mogelijkheid tot het opzetten van een gericht marketingstrategie, die jouw leads zullen omzetten naar waardevolle nieuwe klanten.

Wat is lead management?

Lead management is een proces om het gat tussen marketing en sales te dichten. Hierbij wordt er zo veel mogelijk informatie van potentiële klanten, alias leads, verzameld en geanalyseerd. Op deze manier krijg je meer inzicht in hoe je leads zich online gedragen, waar zij behoefte aan hebben en waar zij zich exact bevinden in het koopproces. Zo kan lead management waardevolle informatie bieden om gerichter marketingstrategieën toe te passen, die uiteindelijk tot een hogere conversie op jouw website of webshop zorgen. 

Hoe richt je een lead management proces in?

Een goed lead management proces verzameld omvattende informatie over potentiële klanten, die gebruikt kunnen worden voor een gerichte en effectieve marketingstrategie. Lead management bestaat daarom uit verschillende stappen om leads uiteindelijk naar waardevolle sales om te zetten.

1. Leads registreren: alle bezoekers op je webwinkel of webshop worden geregistreerd. Zo kan de herkomst van deze potentiële klanten geanalyseerd worden en kan er bekeken worden welke methodes aanzetten tot een aankoop.

2. Welke leads zijn klaar tot aankoop: niet alle potentiële klanten zijn bereid om daadwerkelijk een dienst of product te kopen. Met lead management kan er ontdekt worden welke leads klaar zijn om klant te worden, welke overgehaald kunnen worden en welke helemaal geen interesse hebben. De leads die openstaan voor het kopen van jouw product, zijn kwalitatieve leads die interessant zijn voor je bedrijf.

3. Registreren van handelingen: met behulp van lead management kunnen de behoeftes en interesses van kwalitatieve leads in kaart worden gebracht. Deze informatie is essentieel voor het creëren van een effectieve marketingcampagne.

4. Doelgericht marketingstrategie opzetten: op basis van de door lead management verzamelde informatie, kunnen potentiële klanten gerichter worden benaderd. Lead mangement geeft hiermee de mogelijkheid tot een strategisch marketingplan. Op deze manier kunnen boodschappen precies afgestemd worden op de behoefte van potentiële klanten. Dit zorgt uiteindelijk voor een hogere conversie en het genereren van een hogere omzet.

Lead management opzetten door Cross Internet

Wil je zorgen voor een optimale afstemming van je marketing en sales? Cross Internet helpt met het opzetten van een goed lead management proces. Wij helpen je alle waardevolle informatie van potentiële klanten te verzamelen en creëren op basis van lead management een effectieve marketingcampagne. Lead management is hiermee een belangrijke tool die je op weg helpt naar een succesvolle onderneming.

Neem gerust contact met ons op. We vertellen je graag alle mogelijkheden.

HypothekenUnie
Klantcase HypothekenUnie HypothekenUnie is een landelijk netwerk van onafhankelijke hypotheekadviseurs. Een ├ęcht onafhankelijk en persoonlijk hypotheekadvies, volledig op maat van de klantsituatie, dat is waar HypothekenUnie om bekend wil staan.
Cross logo
De optimale online
marketingmix ontdekken
Plan vandaag nog een vrijblijvend consult in
Consult aanvragen Geheel vrijblijvend
Meer dan 500 succesvolle projecten Snelst groeiende online partner van Noord-Limburg Ruim 14 jaar ervaring
Onze partners Google Partner Microsoft Tradetracker Bol.com Pay.nl MultiSafePay TrustPilot Ecabo
Contactgegevens
Cross Internet Lindanusstraat 12 6031EA Nederweert
+31 (0)495 45 11 70 Ma t/m vrij 09:00 - 17:00
Openingstijden Maandag: 08:30 - 17:15 Dinsdag: 08:30 - 17:15 Woensdag: 08:30 - 17:15 Donderdag: 08:30 - 17:15 Vrijdag: 08:30 - 17:15
Parkeertip Parkeren is mogelijk in de blauwe parkeerzone voor de ingang van ons pand. Vergeet je parkeerschijf niet!
+31 (0)495 45 11 70
Info@crossinternet.nl
+31 (0)637 45 3827
9.6 43 beoordelingen
Route Cross Internet ligt centraal in het zuiden van Nederland. Direct aan de afslag Nederweert. Deze verbindt de A2 met de N275 Weert - Nederweert. Venlo, Sittard, Echt, Eindhoven en Helmond zitten op 30 min reistijd door ligging dicht bij grens Limburg / Brabant.

Niet goed? Geld terug! Wij garanderen meer klanten via jouw website Door onze bewezen aanpak zijn we overtuigd dat ook jouw website beter kan, deze meer bezoekers krijgt en jij meer klanten en omzet genereert!

Vraag direct een gratis gesprek aan!
Meer informatie

Wij garanderen meer klanten  Vraag direct een gratis gesprek aan Ja ik heb interesse!

+31 (0)495 45 11 70 Werkdagen van 09:00 tot 17:00 +31 (0)637 45 3827 Werkdagen van 09:00 tot 17:00 mdavidson@crossinternet.nl We reageren binnen 24 uur ( op werkdagen )