Inhoud

Lokale marketing

Een bedrijf kan op diverse manieren een marketingstrategie doorvoeren. In deze strategie kan bepaald worden of er op internationaal, nationaal of lokaal gebied een tactiek doorgevoerd wordt. Het gebied hangt vaak af van de grootte van het bedrijf. Bij Cross Internet begrijpen we dat een MKB liever gebruikmaakt van lokale marketing. Hierdoor wordt de nabije omgeving op de hoogte gesteld en zullen er sneller aanvragen komen van klanten in jouw omgeving. Deze soort marketing is erg handig wanneer een bedrijf regionaal of lokaal gebonden is.

Wat is lokale marketing?

Deze vorm van marketing is, zoals de naam al zegt, gericht op een lokaal of regionaal publiek. In principe wordt een hoge naamsbekendheid van jouw bedrijf opgebouwd. Potentiële klanten zullen hierdoor sneller bij jou terechtkomen. Daarnaast zal de vindbaarheid van het bedrijf toenemen. Klantenrelaties zullen zich uitbreiden en versterken. Hierdoor zul je met lokale marketing meer mensen bereiken. Een effectieve marketingstrategie op lokaal gebied bestaat uit gebruik van lokale zoekwoorden, lokale content en lokale social media. Deze drie stappen kunnen weleens voor verwarring zorgen. Weet je niet precies hoe dit te werk gaat of geef je het liever uit handen? Dan staan onze specialisten voor jou klaar. Wij nemen het werk over en zorgen voor een breder bereik en toename in leads.

Social media als marketing tool

Bedrijven willen lokaal gevonden worden. Het optimaliseren van de vindbaarheid wordt op diverse manieren uitgevoerd. Een van de marketinginstrumenten die gebruikt kunnen worden is social media. Dit is onder andere sterk zichtbaar op het platform Facebook. Via Facebook is het namelijk mogelijk om een specifieke doelgroep, regio of gebied te selecteren bij een advertentie. Wij weten precies hoe we deze Facebook campagne moeten inzetten. Door het gebruik van lokale marketing zul je concurrenten de baas zijn en jouw betrouwbaarheid stimuleren.

Zoekmachine optimalisatie & adverteren

Niet alleen de social media platformen worden voorzien van lokale marketing. Jouw website kan hier ook profijt van hebben. Tegenwoordig wordt er veel via zoekmachines gezocht. Het is van groot belang dat dit benut wordt. Cross Internet kan jou hier een handje bij helpen. Wij kunnen naast de normale zoekmachine optimalisatie ook een lokale variant toepassen. De focus is dan vooral gericht op het zoekgedrag van lokale bewoners. Hierdoor worden de zoekwoorden specifiek aan jouw activiteitengebied gericht waardoor potentiële klanten aangetrokken worden. Je website zal hoger in Google eindigen wanneer deze zoekwoorden verwerkt worden in de content op je website.

Niet alleen zoekmachine optimalisatie is van belang bij deze vorm van marketing. Het gebruik van zoekmachine adverteren is ook voor lokaal gebruik. Google geeft je via het adverteren de optie om een gebied of regio aan te geven. Hierdoor wordt de advertentie alleen zichtbaar voor potentiële klanten in een bepaalde regio. Er wordt dus doelgericht geadverteerd en hierdoor blijven kosten laag.

Schakel Cross Internet in

Het onderhouden van marketing tools, advertenties en social media vergt veel tijd. Veel MKB bedrijven beschikken niet over deze tijd waardoor het wellicht verwatert. Kies er dan voor om Cross Internet in te schakelen. Door onze ervaring, kennis en kunde zorgen wij ervoor dat jouw bedrijf de lokale concurrentie verslaat. Maak gratis en vrijblijvend een afspraak met een van onze marketeers. Samen kijken we naar de mogelijkheden en zorgen we voor een effectieve lokale marketing.

HypothekersUnie
Klantcase HypothekersUnie HypothekersUnie is een landelijk netwerk van onafhankelijke hypotheekadviseurs. Een ├ęcht onafhankelijk en persoonlijk hypotheekadvies, volledig op maat van de klantsituatie, dat is waar HypothekersUnie om bekend wil staan.
Cross logo
De optimale online
marketingmix ontdekken
Plan vandaag nog een vrijblijvend consult in
Consult aanvragen Geheel vrijblijvend
Meer dan 500 succesvolle projecten Snelst groeiende online partner van Noord Limburg Ruim 14 jaar ervaring
Onze partners Google Partner Microsoft Tradetracker Bol.com Pay.nl MultiSafePay TrustPilot Ecabo
Contactgegevens
Cross Internet Lindanusstraat 12 6031EA Nederweert
+31 (0)495 45 11 70 Ma t/m vrij 09:00 - 17:00
Info@crossinternet.nl
Openingstijden Maandag: 08:30 - 17:15 Dinsdag: 08:30 - 17:15 Woensdag: 08:30 - 17:15 Donderdag: 08:30 - 17:15 Vrijdag: 08:30 - 17:15
Parkeertip Parkeren is mogelijk in de blauwe parkeerzone voor de ingang van ons pand. Vergeet je parkeerschijf niet!
+31 (0)495 45 11 70
Info@crossinternet.nl
+31 (0)637 45 3827
9.6 43 beoordelingen
Route Cross Internet ligt centraal in het zuiden van Nederland. Direct aan de afslag Nederweert. Deze verbindt de A2 met de N275 Weert - Nederweert. Venlo, Sittard, Echt, Eindhoven en Helmond zitten op 30 min reistijd door ligging dicht bij grens Limburg / Brabant.
+31 (0)495 45 11 70 Werkdagen van 09:00 tot 17:00 mdavidson@crossinternet.nl We reageren binnen 24 uur ( op werkdagen )