Inhoud In dit artikel

Instagram reclame

Een applicatie die de laatste jaren enorm in populariteit is gegroeid, is Instagram. Een groot aantal jongeren en volwassenen zijn dagelijks of wekelijks actief op deze applicatie. Het is voor bedrijven hierdoor een zeer goede zet om ook actief te zijn op dit platform. Bedrijven kunnen foto's en video's plaatsen in hun feed en gebruikmaken van hashtags. Echter kun je ook op een andere manier de aandacht van je doelgroep trekken. Maak bijvoorbeeld gebruik van Instagram reclame!

Wat is het precies?

Adverteren via Instagram, of simpelweg gebruikmaken van Instagram reclame, is het plaatsen van foto's tegen een betaling zodat een bepaalde doelgroep deze foto zal zien. Hier heb je wel een advertentieaccount voor nodig. Omdat Instagram overgenomen is door Facebook, is een advertentieaccount bij Facebook voldoende aangezien deze onder hetzelfde bedrijf vallen. Een gewoon account is niet nodig, maar we raden het wel aan om interactie met bezoekers te behouden. Het adverteren via Instagram lijkt veel op deze variant binnen Facebook. Hiermee kun jij foto's adverteren die in de feed van je doelgroep komen te staan. Daarnaast is het ook mogelijk om meerdere afbeeldingen te adverteren binnen één post. Dit noemen ze een carrousel en hierdoor kun je meerdere producten binnen één post laten zien aan potentiële klanten. Als laatste is er de video advertentie. Dit zegt het al; een filmpje van maximaal 30 seconden kan geadverteerd worden.

Het is daarnaast ook mogelijk om een call to action button toe te voegen waardoor mensen snel door kunnen klikken naar je website. Dit is zeer gunstig wanneer je producten of diensten aanbiedt. Mensen hoeven hierdoor niet meer eerst naar je website te gaan, maar zijn binnen één klik op de plek waar ze moeten zijn.

Waarom gebruikmaken van Instagram reclame?

Het wordt vaak gezegd: beelden zeggen meer dan duizend woorden. Daar zijn wij het volledig mee eens. Het is voor klanten namelijk veel gemakkelijker om iets op visuele wijze te zien aangezien een product of dienst dan op de juiste manier wordt aangeboden. Verwarring wordt op deze manier geminimaliseerd. Instagram heeft dit vanzelfsprekend ook als hoofddoel: het delen van foto's en video's van plekken, producten of evenementen die je bezoekt. Daarnaast is Instagram reclame erg handig wanneer je een goede klantenrelatie op wilt bouwen. Via Instagram ligt de interactiegraad veelal hoger dan bij andere social media platformen. Mensen zijn eerder geneigd om ergens op te reageren of een privéberichtje te sturen waardoor een klantenrelatie sneller ontstaat. Een ander groot voordeel is dat je via Instagram een enorme doelgroep kunt aanspreken. Het bereik van Instagram neemt nog steeds toe. Dit is te zien aan het aantal nieuwe accounts dat nog steeds enorm blijft stijgen. Hierdoor kun je snel en gemakkelijk een bredere groep aanspreken.

Het adverteren uitbesteden

Kleinere bedrijven zullen niet altijd de tijd hebben om dagelijks actief te zijn op Instagram. Je kan er dan voor kiezen om Instagram reclame uit te besteden. Cross Internet kan hierbij een goede hulp zijn! Onze specialisten zijn dagelijks op diverse social media platformen bezig om campagnes te optimaliseren en zo conversies te verhogen. Wij houden de resultaten tijdens zo'n campagne in de gaten en kunnen aanpassingen maken daar waar nodig is. Hierdoor kunnen wij Instagram remarketing gebruiken en zal het verlies van klanten tijdens het aankoopproces zo minimalistisch mogelijk blijven.

Kom in contact met Cross Internet en besteed jouw Instagram reclame uit!

HypothekersUnie
Klantcase HypothekersUnie HypothekersUnie is een landelijk netwerk van onafhankelijke hypotheekadviseurs. Een ├ęcht onafhankelijk en persoonlijk hypotheekadvies, volledig op maat van de klantsituatie, dat is waar HypothekersUnie om bekend wil staan.
Cross logo
De optimale online
marketingmix ontdekken
Plan vandaag nog een vrijblijvend consult in
Consult aanvragen Geheel vrijblijvend
Klanten over ons 9.9 33 beoordelingen
Meer dan 500 succesvolle projecten Snelst groeiende online partner van Noord Limburg Ruim 13 jaar ervaring
Onze partners Google Partner Microsoft Tradetracker Bol.com Pay.nl MultiSafePay TrustPilot Ecabo
Contactgegevens
Cross Internet Lindanusstraat 12 6031EA Nederweert
+31 (0)495 45 11 70 Ma t/m vrij 09:00 - 17:00
Info@crossinternet.nl
Openingstijden Maandag: 09:00 - 17:00 Dinsdag: 09:00 - 17:00 Woensdag: 09:00 - 17:00 Donderdag: 09:00 - 17:00 Vrijdag: 09:00 - 17:00
Parkeertip Parkeren is mogelijk in de blauwe parkeerzone voor de ingang van ons pand. Vergeet je parkeerschijf niet!
+31 (0)495 45 11 70
Info@crossinternet.nl
+31 (0)637 45 3827
9.6 43 beoordelingen
Route Cross Internet ligt centraal in het zuiden van Nederland. Direct aan de afslag Nederweert. Deze verbindt de A2 met de N275 Weert - Nederweert. Venlo, Sittard, Echt, Eindhoven en Helmond zitten op 30 min reistijd door ligging dicht bij grens Limburg / Brabant.
+31 (0)495 45 11 70 Werkdagen van 09:00 tot 17:00 mdavidson@crossinternet.nl We reageren binnen 24 uur ( op werkdagen )