06 Jan 2016 Google Mijn Bedrijf

Het nut van een optimale Google Mijn Bedrijf pagina

Uiteraard wilt u dat uw bedrijf hoog in de zoekresultaten staat wanneer potentiële klanten zoeken naar een term die gerelateerd is aan uw bedrijf. Wist u dat Google Mijn bedrijf daar een zeer belangrijke rol in speelt? Een groot gedeelte van de eerste pagina in Google wordt namelijk bezet door Google Mijn Bedrijf resultaten. Met de onderstaande tips kunt u een stap in de juiste richting maken.

Praktisch voorbeeld

Onderstaand ziet u een voorbeeldje van één van onze klanten. Cross Internet heeft de website en online marketing verzorgd, alsook een optimale invulling van de Google Mijn Bedrijf pagina. Het resultaat? 66% van de zoekresultaten op lokaal niveau wordt gedomineerd door deze website.

Maak Google Mijn Bedrijf aan

Het begint bij het aanmaken van een Google Mijn Bedrijf pagina. Het is van belang om een fysiek adres te hebben waarop u post kunt ontvangen. Er wordt namelijk een briefkaartje met een code naar u toe gestuurd, waarmee u uw vermelding kunt verifiëren.

Zet uw bedrijf op de kaart

Een bedrijf wordt gemakkelijker gevonden wanneer het vindbaar is op Google Maps. Meld uw bedrijf aan, verifieer de bedrijfsgegevens en u bent klaar. Een maps vermelding heeft als voordeel dat mensen eenvoudig gebruik kunnen maken van de routeplanner. Vooral op mobiel is dit een groot voordeel: ze hoeven alleen maar uw bedrijfsnaam in Google Maps in te tikken, en de snelste route wordt meteen berekend.

Google+ voor uw bedrijf

Een Google+ bedrijfspagina is eigenlijk een sociale pagina voor uw bedrijf. Als deze goed wordt ingesteld, dan zorgt Google ervoor dat uw bedrijf getoond wordt aan de rechterkant van de zoekresultaten, naast de betaalde/organische resultaten. Richt de bedrijfspagina volledig in volgens de huisstijl en vraag klanten hun ervaring met uw bedrijf te delen op deze pagina. Dit versterkt het profiel en wekt vertrouwen bij potentiële klanten.

Wanneer er een koppeling wordt gemaakt tussen Google Maps & Google+, en wanneer er op dit laatstgenoemde profiel recensies staan, dan worden er sterren getoond bij de vermelding. Dit zorgt voor extra betrouwbaarheid.

Zorg voor kloppende informatie

Een zwaarwegende factor in uw online betrouwbaarheid is het consistent verspreiden van de juiste informatie. Zorg voor de kloppende informatie op alle online locaties, dus ook op uw social media pagina's.

Bent u overtuigd van de mogelijkheden en kansen op het gebied van Google Mijn Bedrijf? Wilt u een professionele Google Mijn Bedrijf pagina laten instellen en optimaliseren? U kunt altijd even contact met ons opnemen. We helpen u graag.

Terug naar overzicht
Hebben we uw interesse gewekt?Blijf maandelijks op de hoogte van de laatste nieuwtjes
Onze certificeringen
Ecabo
Cross Internet Lindanusstraat 12-14,
6031 EA Nederweert, Limburg,
Nederland
Telefoon: +31(0)495 45 11 70 Mobiel: +31(0)6 374 538 27 Mail: info@crossinternet.nl
Nieuwsbrief Online marketing nieuws waar u iets aan heeft!
© Cross Internet 2006 - 2019 | Algemene voorwaarden | Juridisch | Privacy cookieverklaring | Sitemap