Inhoud In dit artikel

Mobielvriendelijke website (laten) maken

Sinds april 2015 rankt Google websites ook op hun mobiele gebruiksvriendelijkheid. Dat doet de zoekmachine met een speciaal algoritme dat mobielvriendelijke en niet-mobielvriendelijke websites analyseert op hun leesbaarheid op de schermen van mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets. Vanaf heden, mei 2016, is deze mobiele Google update volledig uitgerold. Dit betekent dat uw website aan de hand van een mobiele vriendelijkheidstest wordt geschaald op mobiele vriendelijkheid.

Wat houdt dit in?

Scoort uw website goed? Dan komt u hoger in de ranking bij zoekopdrachten op mobiele apparaten terecht. Scoort uw website minder goed? Dan heeft dit een negatieve invloed op uw positie in de zoekresultaten op mobiele apparaten.

Dat Google de mobiele vriendelijkheid beloont, betekent echter niet dat de zoekmachine niet meer naar de specifieke content op websites kijkt. Ook al is uw website niet mobielvriendelijk, dan kan deze tóch goed scoren vanwege uitzonderlijk goede en relevante content. Dus: niet-mobielvriendelijke websites en pagina's kúnnen en zúllen nog steeds mobiel worden gerankt als de query het verdient, maar u kunt uw posities flink verbeteren wanneer deze uitzonderlijk goede content op een mobielvriendelijke website staat.

Hoe u snel ziet in welke mate een website mobielvriendelijk is

Snel achterhalen of een website een mobielvriendelijke website of een niet-mobielvriendelijke website is, is in 3 kliks gedaan.

Hoe?

  1. Ga naar de handige mobiele vriendelijkheidstest-tool van Google
  2. Vul de URL in van de website die u wilt testen
  3. Druk op enter

Google analyseert bij deze test of de website mobielvriendelijk is of niet. Wilt u meer informatie en zien welke pagina's wel en welke niet mobiel gebruiksvriendelijk zijn? Log dan in op uw Search Console-account en zie in een overzicht zo waar u met uw website goed en minder goed scoort op mobiele gebruiksvriendelijkheid.

Waarom het zo belangrijk is om goed te scoren op het nieuwste algoritme van Google:

Overal waar u gaat, ziet u mensen die bezig zijn op hun mobiele telefoon of tablet. Deze mensen whatsappen, maken foto's, zijn actief op social media, maar daarnaast zoeken ze ook van alles op. Hoe? Natuurlijk: via Google. De mobiele zoekresultaten worden steeds belangrijker in de alsmaar mobieler wordende wereld. Daarom is het zo belangrijk om goed te scoren op de nieuwe update van Google, het mobiele algoritme. Alleen dan haalt u het optimale uit uw website. Uw website wordt beter beoordeeld en duikt hoger op in de zoekresultaten. Hierdoor krijgt u meer bezoekers en uiteindelijk een hogere conversie. En daar draait het bij websites uiteindelijk altijd om: goede conversie.

Zelf een website mobielvriendelijk maken

Heeft u zelf een website in uw beheer, bijvoorbeeld in een open source content management systeem? Met de volgende tips kunt u uw website zelf mobiel vriendelijk maken:

  • Maak eerst een back-up van uw website. Bij updates en wijzigingen kunnen er onverhoopt gegevens verloren gaan.
  • Update uw website naar de laatste versie. Het kan zijn dat uw website dan al mobiel vriendelijk wordt gemaakt.
  • Wilt u uw website mobielvriendelijk maken en komt u erachter dat u toe bent aan een nieuw design of thema? Check dan op voorhand of een thema mobielvriendelijk is door de url van de demoversie te kopiëren en in de mobielvriendelijkheidstest te plakken.
  • Check ook of uw website op mobiele apparaten snel genoeg is met een online PageSpeed Insight test. Valt dit tegen? Verhelp dan meteen alle problemen of maak uw website eenvoudig sneller met een custom CMS systeem (zoals bijvoorbeeld het Cross CMS systeem) in plaats van een open source systeem.

Hulp bij het mobielvriendelijk maken van uw website?

Wanneer uw website niet mobielvriendelijk is en u zelf niet de kennis heeft om dit te verhelpen, dan is het van belang om actie te ondernemen. U kunt deze klus uitbesteden aan webprofessionals. Zij kunnen uw website helemaal mobiel gebruiksvriendelijk maken. Dit is overigens geen garantie voor hogere posities in zoekresultaten: naast mobiele gebruiksvriendelijkheid dient een website namelijk ook gewoon goed te scoren op het gebied van content en SEO. Deze aspecten zijn immers altijd nodig voor een algehele succesvolle vindbaarheid en goede conversie.

Profiteer van de Google updates!

Als u al een mobielvriendelijke website heeft, heeft de nieuwste update van Google vrijwel geen impact op uw mobiele vindbaarheid. Echter, Google blijft zijn algoritme verbeteren en elke Google update kan impact hebben op uw positie in de zoekresultaten. Wilt u altijd op de hoogte zijn van updates van Google en hier direct op inspelen om zo uw vindbaarheid te verbeteren en uw conversie te verhogen? Cross Internet heeft webdesigners, webdevelopers, contentspecialisten en marketingprofessionals in huis die allemaal volledige up-to-date kennis hebben van de laatste Google trends.

Wij helpen u graag beter online te scoren! Neem voor vrijblijvend advies contact met ons op.


Warning: getimagesize(https://www.crossinternet.nl/images/blog/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/crossinter/domains/crossinternet.nl/public_html/includes/module_blog.php on line 236
Contactgegevens
Cross Internet Lindanusstraat 12 6031EA Nederweert
+31 (0)495 45 11 70 Ma t/m vrij 09:00 - 17:00
Info@crossinternet.nl
Openingstijden Maandag: 09:00 - 17:00 Dinsdag: 09:00 - 17:00 Woensdag: 09:00 - 17:00 Donderdag: 09:00 - 17:00 Vrijdag: 09:00 - 17:00
Parkeertip Parkeren is mogelijk in de blauwe parkeerzone voor de ingang van ons pand. Vergeet je parkeerschijf niet!
+31 (0)495 45 11 70
Info@crossinternet.nl
+31 (0)637 45 3827
9.6 43 beoordelingen
Route Cross Internet ligt centraal in het zuiden van Nederland. Direct aan de afslag Nederweert. Deze verbindt de A2 met de N275 Weert - Nederweert. Venlo, Sittard, Echt, Eindhoven en Helmond zitten op 30 min reistijd door ligging dicht bij grens Limburg / Brabant.
+31 (0)495 45 11 70 Werkdagen van 09:00 tot 17:00 mdavidson@crossinternet.nl We reageren binnen 24 uur ( op werkdagen )