Inhoud In dit artikel

Naamsbekendheid vergroten

De naamsbekendheid van uw bedrijf vergroten kan een bijzonder lucratieve investering zijn. Wanneer uw bedrijfsnaam de eerste is die in gedachten komt wanneer er bijvoorbeeld aan een bepaald product of bepaalde dienst wordt gedacht, dan levert u dit absoluut klanten op. De naamsbekendheid vergroten kan eenvoudig online.

Uw doelgroep bereiken

Doelgroep bereikenWanneer uw bedrijfsnaam bekend is bij de doelgroep, dan zal dit zorgen voor meer klanten, meer omzet en uiteindelijk meer winst. Gemiddeld krijgt een mens duizenden communicatieboodschappen per dag te verwerken, waarvan een zeer groot aantal reclameboodschappen. De meeste van deze reclameboodschappen gaan het ene oor in en het andere oor uit. Hoe kunt u uw naamsbekendheid vergroten zodat juist úw bedrijf blijft hangen?

Online uw naamsbekendheid vergroten

Middels een goede internet marketing strategie kunt u er voor zorgen dat uw bedrijf niet alleen de juiste doelgroep bereikt, maar dat uw bedrijf ook wordt onthouden door deze doelgroep. Zodra de doelgroep het koopproces in gaat, zal uw bedrijf in hun gedachten zitten. Dit zorgt er in veel gevallen voor dat ze uw bedrijf verkiezen boven een bedrijf dat "nieuw" voor hun is.

We kruipen in dit geval even in de huid van de potentiële klant: wanneer deze op zoek is naar een bepaalde dienst of een specifiek product, dan zal men eerst gaan googelen. Wanneer uw bedrijf hoog in de Google zoekresultaten staat op relevante zoektermen, dan zal de potentiële klant constant úw bedrijf tegenkomen tijdens de Google zoektocht. Hoe vaker uw bedrijf naar boven komt in de resultaten, hoe meer betrouwbaarheid uw bedrijf uitstraalt en hoe eerder het bedrijf in de gedachten van de potentiële klant blijft hangen.

Wij hebben enkele tips voor u die zeker in uw voordeel kunnen werken wanneer het aankomt op het online vergroten van uw naamsbekendheid:

 • De basis is een goede website. Een website die professioneel is gemaakt, is technisch zodanig opgebouwd dat Google deze goed kan lezen en indexeren. De website is goed gestructureerd en eenvoudig te navigeren voor optimaal gebruiksgemak. Tevens is de uitstraling van belang.
 • Uw website dient natuurlijk goed gevonden te worden. Door relevante zoekwoorden op de juiste wijze in uw website te verwerken, zullen zoekmachines u hoger waarderen op deze termen. Het is dus sowieso van belang om de relevante zoekwoorden in uw titels en koppen van uw teksten te verwerken. Uiteindelijk zal dit uw naamsbekendheid vergroten!
 • Vul uw meta titels en meta beschrijvingen in en gebruik ook hier de juiste zoekwoorden. Dit zijn de kleine stukjes tekst die u in zoekmachines ziet staan.
 • Een up-to-date website heeft voorrang op een website die al een tijd niet is gewijzigd of aangevuld. Het regelmatig toevoegen van nieuwe content zorgt ervoor dat Google de website vaker scant en hoger waardeert.
 • Zorg dat uw website interessant is voor de bezoeker. Hoe langer een bezoeker op uw website rond surft, hoe beter dit is voor uw Google rankings.
 • Externe linkvermeldingen op bijvoorbeeld bedrijvengidsen zorgen voor een betere (lokale) vindbaarheid. Veel van deze bedrijvengidsen zijn gratis, dus het gebruik ervan is een voordelige en goede manier om uw naamsbekendheid te vergroten. Lees ook onze blog over het belang van linkbuilding.
 • Middels display campagnes kunt u zeer gericht adverteren naar mensen die uw website reeds hebben bezocht. Zo worden ze ook op andere websites nog herinnerd aan uw bedrijf. Een goede manier om u naamsbekendheid te vergroten!
 • U kunt op zoekwoorden adverteren in Google. Zo betaalt u in feite om bovenaan in Google te staan. Het opzetten van een dergelijke Adwords campagne is een specialistisch klusje, dus schakel hier een professionele partij voor in. Wij kunnen u als Google Adwords partner hierin adviseren en helpen!
 • Affiliate marketing is ook een manier om uw naamsbekendheid te vergroten op het internet. Uw website wordt dan op andere websites getoond, bijvoorbeeld met een banner of link. Dit betekent wel dat u commissie afdraagt aan de website die een sale of lead voor u genereert. Meer over affiliate marketing vindt u hier.

Andere middelen voor het vergroten van naamsbekendheid

Er zijn nog tal van andere mogelijkheden om uw naamsbekendheid te vergroten (al dan niet via het internet). De bovenstaande manieren zijn slechts enkele voorbeelden. Cross Internet kan u ook helpen bij:

 • het inrichten en bijhouden van uw sociale media pagina's;
 • het verzorgen van promotiemateriaal (bijv. brochures, visitekaartjes, folders, flyers, etc.);
 • het schrijven van blogs voor uw website';
 • ... en méér.

Bent u er klaar voor om uw naamsbekendheid te vergroten en daarmee méér bezoekers naar uw website te halen? Bent u er klaar voor om uw klantenbestand te laten groeien en uw omzet vergroten? Wij gaan graag vrijblijvend met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Neem contact met ons op.

De voordelen

Naamsbekendheid heeft een aantal directe voordelen voor uw bedrijf, dienst of product:

 • Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat potentiële klanten minder andere merken overwegen als er één product is met een hoge naamsbekendheid.
 • Klanten zijn loyaler aan een merk met een hoge naamsbekendheid.
 • (Online) marketingcampagnes zijn efficiënter wanneer uw merk een hoge naamsbekendheid heeft.
 • Klanten betalen meer voor een merknaam.

In het kort: naamsbekendheid zorgt voor méér klanten, méér omzet en méér winst!

Contactgegevens
Cross Internet Lindanusstraat 12 6031EA Nederweert
+31 (0)495 45 11 70 Ma t/m vrij 09:00 - 17:00
Info@crossinternet.nl
Openingstijden Maandag: 09:00 - 17:00 Dinsdag: 09:00 - 17:00 Woensdag: 09:00 - 17:00 Donderdag: 09:00 - 17:00 Vrijdag: 09:00 - 17:00
Parkeertip Parkeren is mogelijk in de blauwe parkeerzone voor de ingang van ons pand. Vergeet je parkeerschijf niet!
+31 (0)495 45 11 70
Info@crossinternet.nl
+31 (0)637 45 3827
9.6 43 beoordelingen
Route Cross Internet ligt centraal in het zuiden van Nederland. Direct aan de afslag Nederweert. Deze verbindt de A2 met de N275 Weert - Nederweert. Venlo, Sittard, Echt, Eindhoven en Helmond zitten op 30 min reistijd door ligging dicht bij grens Limburg / Brabant.
+31 (0)495 45 11 70 Werkdagen van 09:00 tot 17:00 mdavidson@crossinternet.nl We reageren binnen 24 uur ( op werkdagen )