Inhoud In dit artikel
Michael
General & Commercial Manager
Gepubliceerd: 13 Oktober 2016
Laatste update: 19 Mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Geen SSL? Onveilig gemarkeerd in Chrome!

Dat Google heer en meester is op internetgebied, weten we inmiddels. Behalve op het gebied van browsers, want die heerschappij was altijd in bezit van Internet Explorer. Tot dit jaar, want in 2016 heeft Google Chrome een groter marktaandeel verkregen dan Internet Explorer. Met 41,66% marktaandeel is Chrome nu 's werelds meestgebruikte browser. Naar verwachting gaat deze stijging nog doorzetten.

In januari 2017 zal Google Chrome een nieuwe versie van de browser uitbrengen. Versie 56 heeft een feature die voor veel websites en webshops van belang gaat zijn. De browser gaat websites die betalingsgegevens of wachtwoorden verzenden, maar die géén SSL-certificaat hebben, als onveilig markeren. Uiteindelijk zal Chrome álle websites zonder SSL als onveilig weergeven. Het zou er ongeveer zo uit kunnen gaan zien:

UPDATE: Ook Firefox markeert SSL-loze website als onveilig

24-01-2017 >>> Ook Firefox heeft vandaag aangegeven dat websites zonder SSL certificaat als onveilig gemarkeerd gaan worden in hun nieuwste browser. In versie 51, die net is uitgebracht, zal ook het bekende slotje met een streep erdoor in de URL balk verschijnen wanneer de desbetreffende website of -shop geen SSL certificaat heeft.

Wat is een SSL certificaat?

Een SSL certificaat bestaat uit bestandjes die informatie versleutelen alvorens deze wordt verzonden over het internet. Hierdoor is de informatie veilig en kan deze niet gelezen worden door derden. Vooral bij het verzenden van gevoelige en persoonlijke informatie, zoals bijvoorbeeld wachtwoorden en betaalgegevens, is een dergelijk certificaat onmisbaar en juridisch verplicht.

Veilige gebruikerservaring

De reden waarom SSL-loze websites straks overduidelijk als onveilig worden gemarkeerd, is om de gebruikservaring en (het gevoel van) online veiligheid te verhogen. Eerst zou er sprake zijn van een klein slotje met een rood kruisje naast de URL om aan te geven dat een website geen SSL heeft, maar dit zou door te veel mensen over het hoofd worden gezien. Daarom heeft men besloten om rigoreuzere maatregelen te treffen. Hoe de waarschuwing er uiteindelijk precies uit gaat zien, is nog niet bekend.

Wat wel absoluut zeker is, is dat het ontbreken van SSL straks een echte conversie-killer gaat zijn. Dit is op zich ook wel logisch: zou jij nog een bestelling plaatsen of account aanmaken op een website waar een grote rode balk met "Onveilig" op staat? Waarschijnlijk niet.

Met SSL hoger in de zoekresultaten

Mocht het bovenstaande je nog niet hebben overtuigd, dan is dit ook handig om te weten. Het is namelijk al bewezen dat https websites hoger in de zoekresultaten zullen komen dan de SSL-loze http-websites. Uiteraard wordt de positie in de zoekresultaten ook door ontelbaar andere factoren bepaald, maar SSL maakt daar nu officieel deel van uit.

Wat betekent dit voor jouw website?

Heb je een webshop of website waarbij een account wordt aangemaakt en/of betaalgegevens worden verzonden, maar heeft deze nog geen SSL certificaat? In dat geval dient er meteen actie ondernomen te worden. Neem snel contact met ons op om het SSL certificaat te laten installeren op jouw website of webshop. Het is belangrijk om de updates van Google in de gaten te houden. Hier lees je wat meer over de update BERT.

Heb je een website of webshop waarbij de bovenstaande gegevens niet worden verzonden? In dat geval heb je nog wat extra tijd, al raden we jou zeker aan om alvast werk te maken van het SSL certificaat. Is het niet voor de veiligheid van jouw gebruikers, dan is het wel voor de positie in de zoekresultaten.

Contact opnemen

Contact
Cross Internet Lindanusstraat 12-14 6031EA Nederweert
+31 (0)495 45 11 70 Ma t/m vrij 09:00 - 17:00
Openingstijden Maandag: 08:30 - 17:00 Dinsdag: 08:30 - 17:00 Woensdag: 08:30 - 17:00 Donderdag: 08:30 - 17:00 Vrijdag: 08:30 - 17:00
Parkeertip Parkeren is mogelijk in de blauwe parkeerzone voor de ingang van ons pand. Vergeet je parkeerschijf niet!
+31 (0)495 45 11 70
Info@crossinternet.nl
+31 (0)637 45 3827
9.6 43 beoordelingen
Route Cross Internet ligt centraal in het zuiden van Nederland. Direct aan de afslag Nederweert. Deze verbindt de A2 met de N275 Weert - Nederweert. Venlo, Sittard, Echt, Eindhoven en Helmond zitten op 30 min reistijd door ligging dicht bij grens Limburg / Brabant.

Niet goed? Geld terug! Wij garanderen nieuwe klanten via jouw website Door onze bewezen aanpak zijn we overtuigd dat ook jouw website beter kan, deze meer bezoekers krijgt en jij nieuwe klanten en omzet genereert!

Uitgebreide garantie info
Wij garanderen meer klanten Klik voor meer informatie 1
1