Inhoud

PHP Developer gezocht:
Vacature PHP Ontwikkelaar

Cross Internet groeit! Daarom stellen wij een aantal nieuwe vacatures voor PHP developer beschikbaar. Als PHP developer/PHP ontwikkelaar werk jij dagelijks aan de ontwikkeling en verbetering van websites en webshops. Meer weten over deze functie binnen ons bedrijf? Lees dan snel verder! 

Bekijk onze PHP Developer vacatures

Ben jij op zoek naar een PHP developer vacature? Dan hebben wij een aantal interessante developer vacatures voor jou, beschikbaar in verschillende niveaus:

Wat is een PHP developer?

Een PHP developer werkt met de scripttaal PHP. Hiermee ontwerpt, programmeert en implementeert hij websites zowel als webtoepassingen en applicaties. Een PHP developer wordt ook wel PHP programmeur of PHP ontwikkelaar genoemd. 

"PHP developer, PHP ontwikkelaar, PHP vacature, PHP developer gezocht."

Wat doet een PHP Developer?

Een PHP developer werkt met een scripttaal die bedoeld is om webpagina’s dynamisch  te maken. Met behulp van deze scripttaal PHP (Hypertext Preprocessor) maakt de PHP developer diverse applicaties. Informatie die normaal gesproken hard in de HTML (Hyper Text Markup Language) zou staan, kan nu door middel van PHP worden opgeslagen in een database. Wanneer deze informatie nodig is, kan de database worden opgehaald om de HTML te genereren. Dit maakt het mogelijk om gemakkelijk informatie te beheren en aan te passen, allemaal vanuit één plek, zonder dit overal in de code te hoeven wijzigen. De juiste code wordt uiteindelijk in een website uitgelezen en getoond.

Om een concreet voorbeeld te geven:

Wanneer er binnen een website een productnaam wordt aangepast, zorgt de PHP developer ervoor dat deze productnaam over de gehele site wordt gewijzigd. Deze informatie wordt in de database opgeslagen. 

Werkzaamheden als PHP Developer

Een PHP developer werkt vaak samen in een team met andere ontwikkelaars, designers maar ook marketeers. Een voorbeeld van PHP developer werkzaamheden is het ontwikkelen van Control Management Systemen (CMS). Hier komt natuurlijk ook het onderhoud en het optimaliseren bij kijken. In overleg met het team wordt gekeken naar waar verbeteringen of aanpassingen mogelijk zijn. Deze worden vervolgens door de PHP developer toegepast. 
Andere werkzaamheden die behoren tot het takenpakket van een PHP developer zijn:

 • PHP-toepassingen onderhouden, testen en verbeteren;
 • Klantenwens omzetten in een concrete PHP-oplossing;
 • Oplossen van problemen binnen software development.

PHP Ontwikkelaar worden? Deze opleidingen kun je volgen

Om een PHP ontwikkelaar te worden, dien je een opleiding binnen de IT branche te volgen. De volgende HBO of WO opleidingen voldoen:

 • Informatica;
 • Computer Science;
 • Technische Informatica.

Naast bovenstaande opleidingen is het ook mogelijk aanvullende cursussen of trainingen te volgen op het gebied van development/ontwikkeling. 

 • Cursus PHP & MySQL;
 • Web Programmeren;
 • Software Engineering;
 • PHP Programming;
 • PHP Back-End Developer.

Eigenschappen van een PHP Developer

Bij ieder beroep behoren een aantal persoonlijke eigenschappen die hier feilloos bij aansluiten. Ben jij in hart en nieren een PHP developer? Dan zal jij goed resultaatgericht kunnen werken met het oog op succes. Ook ben je een echte waarnemer, je ziet details die anderen over het hoofd zien waarbij je de hoofd- en bijzaken goed kunt onderscheiden.
Naast deze eigenschappen is een PHP developer vaak creatief, innovatief en heeft een sterk leervermogen. Het conceptueel denken wordt ondersteund door het analytische vermogen waarbij de PHP developer zichzelf goed kan sturen.

Wat verdient een PHP Developer?

Het gemiddelde salaris van een PHP developer is €3800,-. Het salaris van een beginnende PHP developer ligt rond de €2400,-. Ben je langer werkzaam binnen de branche en bekleed je een medior of zelfs senior functie? Dan kan het salaris oplopen tot maar liefst €4600,- bruto per maand. Dit is natuurlijk per organisatie of per zelfstandige ondernemer verschillend.

Bij Cross Internet hanteren wij de volgende salarisindicaties o.b.v. kennis én ervaring:

Junior PHP Developer: €2000 - €3000
Medior PHP Developer: €2400 - €3500
Senior PHP Developer: €2700 - €4500

Functie-eisen van een PHP Ontwikkelaar

Onderstaand een opsomming van de meest gevraagde functie-eisen bij PHP developer vacatures:

 • Minimum HBO werk- en denkniveau;
 • Diepgaande kennis van PHP en MySQL;
 • Bekend met PHPstorm (IDE editor);
 • Ervaring met HTML en CSS is een pré;
 • Kennis van versiebeheer git;
 • Kennis over api’s JSON / XML;
 • Bekend met DirectAdmin, cPanel en/of Plesk.

Daarnaast ben je als PHP ontwikkelaar sociaal vaardig en is het geen probleem om input te geven binnen het team. Je houdt van jezelf uitdagen en blijft je ontwikkelen met de nieuwste technieken.

Dé reden waarom je PHP Ontwikkelaar moet worden

Met een baan als PHP ontwikkelaar verdien je bovengemiddeld. Naast deze financiële meevaller is het ook nog een relatief gemakkelijk om de programmeertaal te leren (mits je bovenstaande eigenschappen beheerst). Do you have what it takes om een PHP ontwikkelaar te worden? Wil jij zelf applicaties creëren, testen en onderhouden? Dan is de functie PHP ontwikkelaar zeker geschikt voor jou! 

Wist jij dat PHP wereldwijd in verschillende branches wordt gebruikt? Ga jij aan de slag als PHP ontwikkelaar, dan kun je zelfs in vele verschillende sectoren terecht!

Arbeidsmarktperspectief voor PHP developers

Voor de PHP developer is op het moment voldoende werk te vinden. De verwachting is dat dit in de toekomst alleen maar zal toenemen. Het arbeidsmarktperspectief voor PHP developers ziet er nu en in de toekomst goed uit. Er zijn voldoende PHP developer vacatures beschikbaar. Vaak is het mogelijk om door te groeien binnen het team, van junior PHP developer tot medior- of senior PHP developer met een meer leidinggevende functie. 

PHP developer gezocht!

Bij software development komt meer kijken dan men denkt. Je moet namelijk in staat zijn problemen op te lossen, te herkennen maar ook mee te denken met de klant en vooral de kwaliteit waarborgen. En dit samen met je collega’s van development zowel als andere afdelingen. 

Wij van Cross Internet zoeken enthousiaste PHP ontwikkelaars die zich thuis voelen in het landschap van software development. Daarom hebben wij verschillende PHP ontwikkelaar vacatures beschikbaar gesteld. Ben jij de ware PHP ontwikkelaar die we zoeken? En ben jij er klaar voor om te werken in een jong en gedreven team? Dan gaan wij graag het gesprek met je aan! Neem contact met ons op en plan een eerste kennismakingsgesprek in.

HypothekenUnie
Klantcase HypothekenUnie HypothekenUnie is een landelijk netwerk van onafhankelijke hypotheekadviseurs. Een écht onafhankelijk en persoonlijk hypotheekadvies, volledig op maat van de klantsituatie, dat is waar HypothekenUnie om bekend wil staan.
Cross logo
De optimale online
marketingmix ontdekken
Plan vandaag nog een vrijblijvend consult in
Consult aanvragen Geheel vrijblijvend
Meer dan 500 succesvolle projecten Snelst groeiende online partner van Noord-Limburg Ruim 16 jaar ervaring
Onze partners Google Partner Microsoft Tradetracker Bol.com Pay.nl MultiSafePay TrustPilot Ecabo
Contactgegevens
Cross Internet Lindanusstraat 12 6031EA Nederweert
+31 (0)495 45 11 70 Ma t/m vrij 09:00 - 17:00
Openingstijden Maandag: 08:30 - 17:15 Dinsdag: 08:30 - 17:15 Woensdag: 08:30 - 17:15 Donderdag: 08:30 - 17:15 Vrijdag: 08:30 - 17:15
Parkeertip Parkeren is mogelijk in de blauwe parkeerzone voor de ingang van ons pand. Vergeet je parkeerschijf niet!
+31 (0)495 45 11 70
Info@crossinternet.nl
+31 (0)637 45 3827
9.6 43 beoordelingen
Route Cross Internet ligt centraal in het zuiden van Nederland. Direct aan de afslag Nederweert. Deze verbindt de A2 met de N275 Weert - Nederweert. Venlo, Sittard, Echt, Eindhoven en Helmond zitten op 30 min reistijd door ligging dicht bij grens Limburg / Brabant.

Niet goed? Geld terug! Wij garanderen nieuwe klanten via jouw website Door onze bewezen aanpak zijn we overtuigd dat ook jouw website beter kan, deze meer bezoekers krijgt en jij nieuwe klanten en omzet genereert!

Uitgebreide garantie info
Wij garanderen meer klanten Klik voor meer informatie 1
1