Inhoud In dit artikel
Merel
Online MarCom
Gepubliceerd: 09 Oktober 2023
Laatste update: 09 Oktober 2023
Leestijd: 15 minuten

Bing AI: Een complete gids voor beginners

Bing AI heeft een evolutie teweeggebracht op het gebied van AI zoekmachines. Sinds de opkomst van ChatGPT zijn Google en Bing de strijd aangegaan om de beste AI oplossing te bieden aan hun gebruikers. En Bing lijkt snel terrein te winnen met de telkens uitbreidende mogelijkheden die Bing AI en Bing Chat bieden. Ook voor bedrijven kan Bing AI dé innovatie zijn om de concurrentie te overstijgen. Laten we kijken naar hoe Bing AI kan helpen om jouw online marketing naar een hoger niveau te tillen.

Wat is Bing AI?

Bing AI is de AI chatbot van Microsoft die initieel werd gelanceerd in februari 2023 om op een conversationele manier te kunnen communiceren met de Bing zoekmachine. Deze nieuwe AI-aangedreven zoekmachine werd door Microsoft “The New Bing”, ofwel de Nieuwe Bing genoemd. Bing AI werkt met hetzelfde AI Large Language Model als ChatGPT, waardoor gebruikers kunnen profiteren van een door GPT-4 aangedreven chatbot en zoekmachine die getraind is op de data en met de expertise van OpenAI. En dat waardeerden gebruikers meteen. Niet enkel begon Google snel gebruikers te verliezen aan de Nieuwe Bing, maar ook populaire browsers zoals Google Chrome werden ingewisseld voor Microsoft Edge. Dit was tot voor kort de enige browser die Bing AI ondersteunde.

Al snel werd Bing AI verrijkt met allerlei mogelijkheden, zoals het genereren van afbeeldingen en het uploaden van afbeeldingen die Bing AI kan analyseren. Bing AI ging van een zoekmachine chatbot naar een volledige Microsoft Edge Copilot (niet te verwarren met Microsoft Copilot), welke onder meer informatie kan genereren en vragen kan beantwoorden over een groot aantal verschillende webpagina's die je in Edge bezoekt. Als Copilot staat de Bing chat aan de rechterkant van je scherm, waardoor je Bing ook tijdens het browsen kunt gebruiken. En met de komst van een app, extensie, de mogelijkheid om research te doen op het internet en lange teksten te genereren, biedt Bing AI de totaaloplossing die zelfs Google AI en ChatGPT missen. 

Microsoft Copilot Bing

Hoe werkt Bing AI?

Of je nu marktonderzoek wil doen, een website in elkaar wil zetten, je online positionering wil verbeteren, je social media content wil automatiseren of gewoon een blog wil starten, Bing AI kan zomaar eens de all-in-one tool zijn die jou tijd en geld bespaart en ook nog eens voorziet van creatieve content. Nu rest alleen nog de vraag: hoe werkt Bing AI?

Voorheen moest je je inschrijven op de wachtlijst voordat je Bing AI kon gebruiken. Gelukkig is de Bing Chat nu voor iedereen beschikbaar en kun je meteen beginnen! En de GPT-4 chat is gratis te gebruiken in de Microsoft Edge browser. We raden je wel aan om een Microsoft account aan te maken. Dit kan bijvoorbeeld een Outlook account zijn, maar je kunt ook je Gmail account gebruiken. Als je ingelogd bent, kun je namelijk langere chat conversaties houden en biedt Bing Chat meer mogelijkheden. Daarnaast kun je “Veilig zoeken” het beste uitzetten. Als je “Veilig Zoeken” op strikt hebt staan, werkt Bing Chat niet. 

Je vindt de Bing AI Chat in Edge door een zoekopdracht in te voeren in Bing. Bovenaan zie je de optie om over te gaan op de AI chat. Wanneer je de browser opent, krijg je tevens direct de mogelijkheid om naar de nieuwe Bing te navigeren. En de Bing Copilot open je door op het Bing icoontje te klikken die je rechtsbovenaan je scherm ziet staan. Met je Microsoft account heb je dus eenvoudig en snel toegang tot de nieuwe Bing!

Bing-chat-AI

Jouw AI-assistent voor álles

In de Bing Chat of Bing Copilot kun je uit allerlei verschillende mogelijkheden kiezen. Zo kun je de AI chatbot prompts geven, net zoals ChatGPT. Uiteraard kun je de AI tevens gebruiken als zoekmachine. Gebruik je Bing voor social media? Dan wil je de AI wellicht een afbeelding laten genereren of je afbeelding uploaden, zodat je Bing kunt vragen om op basis van jouw foto een Instagram caption te schrijven. En wil je een cold email genereren? Vraag dan de AI om het LinkedIn profiel van je leads te lezen voor een gepersonaliseerd aanbod. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Bing Chat: Meer dan een chatbot

AI modellen bestaan al relatief lang, maar de wereld van kunstmatige intelligentie werd op zijn kop gezet door ChatGPT van OpenAI. In één klap was AI toegankelijk voor iedereen middels een gebruiksvriendelijke chat die praktische toepassingen van AI bood aan mensen uit allerlei sectoren, van marketing tot medisch onderzoekers. Het is dan ook niet gek dat de Bing Chat voor meer dan alleen zoeken gebruikt wordt. We hebben namelijk inmiddels geleerd hoe we prompts moeten geven en wat je allemaal met een AI chatbot kunt. Ook Bing Chat biedt oneindig veel mogelijkheden en nieuwe toepassingen worden dagelijks ontdekt. Je leert dus echt wat de AI van Microsoft allemaal kan wanneer je er zelf mee aan de slag gaat. Maar om je een idee te geven van de mogelijkheden, hebben we een aantal handige toepassingen voor je op een rij gezet:

1. Teksten schrijven

Jazeker, ook met Bing Chat kun je lange en korte teksten genereren. Van e-mails tot blog artikelen en zelfs creatieve uitingen zoals gedichten hoef je niet meer zelf te schrijven. Daar heb je je GPT-4 AI assistent voor! Je kunt teksten genereren in de chat met een prompt, maar in de Bing Copilot kun je ook kiezen voor Compose. Bing Compose geeft je ingebouwde opties om je opdracht aan de AI precies op jouw tekst af te stemmen. Zo kun je aangeven wat voor soort tekst je wil hebben, kiezen uit een lijst schrijfstijlen en zelfs je eigen schrijfstijl of toon invoegen door op het plus-icoon te klikken.

bing compose

2. Online research doen

Wil jij een tekst schrijven over jouw unieke diensten, producten of bedrijf? Grote kans dat ChatGPT jouw bedrijf niet kent. Dan biedt Bing AI de uitkomst! Bing kan namelijk direct op het internet jouw website bezoeken en lezen. Bovendien kun je de chat gebruiken om research te doen naar bijvoorbeeld andere bedrijven of leads. Vraag Bing Chat maar eens om een gepersonaliseerde cold email te schrijven op basis van een website of een LinkedIn profiel.

3. Afbeeldingen genereren

Met Bing Chat kun je allerlei soorten afbeeldingen genereren. Van kunst voor op je Instagram kanaal tot unieke foto's voor je website, met Bing maak je eenvoudig prachtige creatives.

4. Prompten met afbeeldingen

Wil jij op basis van een afbeelding een productbeschrijving of social media caption genereren? Bing Chat heeft recentelijk de mogelijkheid toegevoegd om afbeeldingen te uploaden. De AI bekijkt de afbeelding en kan zelfs tekst op een afbeelding lezen om precies te begrijpen waar de foto over gaat.

5. Outlines genereren

Schrijf je je artikelen liever zelf? Laat Bing Chat dan je outline genereren. Je kunt Bing een volledige outline van bijvoorbeeld een blog artikel laten genereren met de onderwerpen die per paragraaf besproken moeten worden. Je kunt deze creatieve opzet dan gebruiken als basis voor je zelfgeschreven tekst. 

Bing chat vs ChatGPT

Bing Chat werkt dus op hetzelfde model als ChatGPT, namelijk GPT-4. De vraag heerst dan ook wat het verschil is tussen Bing Chat en ChatGPT. Bij ChatGPT moet je immers een betaald pro account nemen om gebruik te kunnen maken van GPT-4. Waarom zou je dat doen als je ook gratis kunt profiteren van het nieuwste AI taalmodel in Bing?

Zoals we al zagen, biedt Bing Chat mogelijkheden die ChatGPT niet biedt, zoals toegang tot het internet en afbeeldingen genereren. Maar er zitten ook beperkingen aan Bing Chat:

  • Bing Chat volgt instructies voor teksten schrijven minder goed op dan ChatGPT, met name als het aankomt op de gewenste schrijfstijl.
  • Bing Chat kan lange teksten genereren, maar op een gegeven moment houdt hij ermee op. Wanneer ChatGPT midden in een tekst stopt, kun je de AI met één druk op de knop verder laten schrijven. Maar Bing Chat begint aan een nieuwe paragraaf of een nieuwe alinea wanneer je vraagt om door te gaan. Als de chat dus midden in een zin stopt, zul je deze zelf moeten afmaken.
  • Bing Chat gebruikt de informatie die je de AI zelf geeft minder goed dan ChatGPT. Bing was natuurlijk initieel een AI generatieve zoekmachine. Wanneer je specifieke informatie geeft over bijvoorbeeld een bedrijf, zal de AI chatbot toch zelf research doen op het internet en de informatie die hij zelf vindt gebruiken als basis voor de output. 

Microsoft & ChatGPT

Met name het eerste nadeel lijkt vreemd. Beide chatbots gebruiken toch hetzelfde AI taalmodel? Dat klopt wel, maar een mogelijke verklaring van de relatief ondermaatse kwaliteit van Bing Chat is te vinden in de aanbieder van deze functie. Bing Chat wordt aangeboden door Microsoft. Microsoft kan hiervoor de modellen van OpenAI gebruiken, omdat het bedrijf tot nu toe maar liefst 11 miljard dollar in OpenAI heeft geïnvesteerd. Hiervoor krijgen zij 75% van de winst van OpenAI per jaar terug totdat de investering geheel is terugbetaald. Vanaf dat moment zal Microsoft jaarlijks 49% van de winst uitgekeerd krijgen. Het is dus denkbaar dat Microsoft een goede reden heeft om de gratis Bing Chat niet zo goed te maken in tekst genereren als de betaalde versie van ChatGPT, maar juist te investeren in het ontwikkelen van onderscheidende functies. Zo biedt Bing Chat unieke voordelen, maar blijft ChatGPT onmisbaar. 

Wordt Bing AI toch de nieuwe ChatGPT?

Wel lijkt er een tendens te zijn richting een chatbot die los staat van generatieve search. De CEO van Bing Search heeft op Twitter laten weten dat de “#nosearch support” snel uitgerold zal worden. Deze functie zal gebruikers in staat stellen om zoeken in Bing Chat uit te zetten, waardoor de chatbot meer zal lijken op ChatGPT. 

Bing AI Search: Een nieuwe manier van zoeken

Voor nu maakt de Bing Chat echter deel uit van de nieuwe Bing search ervaring. Wanneer je een zoekopdracht invoert in Bing, krijg je meer dan alleen links naar relevante websites te zien. De AI chatbot genereert ook een antwoord op je vraag of een stuk tekst die als bronnen verschillende webpagina's uit de zoekresultaten gebruikt. Vaak zul je niet eens meer op een zoekresultaat hoeven klikken: Bing heeft je al alles verteld wat je wilde weten.

Bing AI Search

Een ander voordeel van Bing AI search is dat je vragen kunt stellen over de zoekresultaten. Bing onthoudt je eerste zoekopdracht en de output, zodat de AI binnen deze context meer informatie kan verschaffen. 

Ook in de gewone zoekresultaten kun je met Bing chatten. Bing heeft namelijk in de Nieuwe Bing zoekmachine een chatvenster toegevoegd met dezelfde chat en generatieve search functies. Je kunt dus in één blik de zoekresultaten zien zoals je die gewend bent én het gegenereerde antwoord van Bing's AI. Zowel de chat in de zoekmachine als de Bing Chat geven bronnen, zodat je de gegenereerde informatie zelf kunt checken.

Bing AI vs. Google SGE

Ook Google biedt zowel zoekresultaten gebaseerd op AI (in tegenstelling tot de algoritmisch bepaalde zoekresultaten in de huidige zoekmachines) als een generatieve zoekbeleving. Google's AI search, ook wel SGE (Search Generative Experience) genoemd, is op het moment nog in ontwikkeling en is enkel in de Verenigde Staten beschikbaar. Bij Cross Internet hebben wij de mogelijkheid gehad om beide AI zoekmachines te testen. En op het moment is de Bing AI zoekmachine de duidelijke winnaar! De generatieve antwoorden van Google's AI zijn een stuk beperkter en de chat, welke Google “Converse” noemt, genereert over het algemeen minder content dan Bing.

Google AI search converse

Het is wel belangrijk om te onthouden dat Google SGE nog in ontwikkeling is. We kunnen in de toekomst dus mogelijk uitgebreidere generatieve functies verwachten.

Bing AI Image Generator: Kunstmatige creativiteit

Bing AI maakt gebruik van OpenAI's model voor afbeeldingen genereren, namelijk DALL·E 2. In de Bing Chat kun je binnen de gespreksstijlen “creatiever” en “nauwkeuriger” een prompt geven om een afbeelding te genereren. De AI chatbot genereert dan vier afbeeldingen op basis van je prompt.

De voordelen van Bing afbeeldingen

Dit is een enorm voordeel aan Bing Chat ten opzichte van andere AI oplossingen, zelfs ten opzichte van AI oplossingen die ook generatieve afbeeldingen bieden. Je kunt met Bing Chat namelijk een foto als voorbeeld uploaden, de AI eerst de link geven naar een webpagina voor inspiratie en lange prompts geven waarin je zo gedetailleerd als je maar wil precies beschrijft wat voor soort afbeelding je wil hebben. Bevallen de vier gegenereerde afbeeldingen je niet? Dan kun je Bing vragen om de afbeeldingen aan te passen. Bing AI Image Generator zal dan niet meteen compleet nieuwe afbeeldingen genereren, maar vier afbeeldingen die lijken op de initiële afbeeldingen met de aanpassingen waar je om gevraagd hebt.

Dit is een unieke mogelijkheid die bijvoorbeeld niet geboden wordt door andere AI image tools, zoals Canva en Adobe Firefly. Je kunt in Bing AI Image blijven vragen om aanpassingen totdat je de perfecte afbeelding hebt.

Nog geen wondermiddel

Echter kent ook Bing AI Image zijn beperkingen. De afbeeldingen worden alsmaar beter, maar je kunt nog steeds af en toe de vreemde outputs verwachten die iedereen onderhand wel kent van AI. Bovendien is Bing nog niet goed in het genereren van concepten die niet internationaal of in Amerika bekend zijn. Probeer maar eens een foto van een schutting of zelfs een stroopwafel te genereren. Je krijgt de meest vreemde resultaten. Gelukkig kun je steeds dichterbij het gewenste resultaat komen door de ontwikkelingen van Bing AI en door de mogelijkheid om een link, afbeelding of gedetailleerde instructie te geven. Maar als je een puur Nederlands product verkoopt, zul je waarschijnlijk nog even moeten wachten totdat je Bing AI afbeeldingen op je website kunt gebruiken.

Bing AI gebruiken buiten Microsoft Edge

Microsoft Edge is voor de meeste mensen niet de favoriete browser. Voorheen was Bing AI echter helaas alleen in Microsoft Edge beschikbaar. Maar gelukkig heb je nu meer mogelijkheden om Bing Chat in je favoriete browser, in de Google zoekmachine en zelfs op je mobiele telefoon of tablet te gebruiken! De mogelijkheden van Bing buiten Microsoft Edge zijn beperkt, maar als je echt het liefste op een andere manier met Bing AI werkt, heb je dus meerdere opties tot je beschikking.

Bing App

Microsoft biedt een Microsoft Edge app én een Nieuwe Bing app aan voor je telefoon of tablet. Je kunt direct in de app inloggen met je Microsoft account en Bing Chat gebruiken voor generative search alsmede het genereren van teksten en antwoorden. De Bing app biedt tevens de mogelijkheid om afbeeldingen te genereren, maar deze mogelijkheid is beperkt.

Bing in Google zoekmachine

Met de Bing Chat (GPT-4) in Google extensie kun je Bing in de Google zoekmachine gebruiken. Je ziet dan net als in de Bing zoekmachine naast je zoekresultaten een chatscherm met het door Bing gegenereerde antwoord op je zoekopdracht. Je kunt deze functie in de Edge browser gebruiken, maar ook in chromium browsers, zoals Google Chrome. Je hebt in Google Chrome echter wel een beperkt aantal zoekopdrachten per dag, waarna de Bing Chat voor 24 uur niet meer beschikbaar zal zijn.

Bing chat in Google search zoekresultaten

Bing in Google Chrome

Deze extensie maakt het bovendien mogelijk om de Bing Chat in chromium browsers zoals Google Chrome te gebruiken. Je kunt met de Bing AI for Chrome extensie Bing Chat op Bing.com gebruiken in jouw favoriete chromium browser. Echter geldt ook voor deze extensie dat de mogelijkheden beperkt zijn ten opzichte van Bing Chat in Edge.

Microsoft Copilot

Ten slotte is Microsoft ook een Copilot aan het testen die beschikbaar zal zijn op elke Windows computer. Hiervoor hoef je dus helemaal geen browser te gebruiken. De Microsoft Copilot werkt op basis van Bing Chat en ziet er ongeveer hetzelfde uit als Bing Copilot in Microsoft Edge. Je kunt deze functie alvast testen door lid te worden van het Windows Insider Program.

Microsoft Copilot

Overtref jouw bedrijfsdoelen met de innovatieve oplossingen van Cross Internet

AI biedt ongekende kansen voor bedrijven en content creators. Bing AI en soortgelijke oplossingen op basis van kunstmatige intelligentie zijn niet zomaar tools die je kunt gebruiken voor het optimaliseren van je online vindbaarheid en positionering. Integendeel, deze ontwikkelingen hebben het internetlandschap blijvend veranderd. Jouw concurrenten kunnen binnen enkele minuten creatieve content creëren. En jouw website rankt misschien goed in Google en Bing Search op basis van de zoekmachine algoritmes, maar hoe zal dat eruit gaan zien wanneer deze zoekmachines geheel overgaan op AI? Het is nu dus belangrijker dan ooit om je werkwijze te optimaliseren en je website future-proof te maken. Wij kunnen je daarbij helpen! Bij Cross Internet volgen wij de nieuwste ontwikkelingen op de voet en maken wij gebruik van innovatieve methoden om jou het concurrentievoordeel te geven waarmee jij koploper kan worden binnen je industrie. Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem vandaag nog contact met ons op!

Contact
Cross Internet Lindanusstraat 12-14 6031EA Nederweert
+31 (0)495 45 11 70 Ma t/m vrij 09:00 - 17:00
Openingstijden Maandag: 08:30 - 17:00 Dinsdag: 08:30 - 17:00 Woensdag: 08:30 - 17:00 Donderdag: 08:30 - 17:00 Vrijdag: 08:30 - 17:00
Parkeertip Parkeren is mogelijk in de blauwe parkeerzone voor de ingang van ons pand. Vergeet je parkeerschijf niet!
Locatie Cross Internet Nederweert
+31 (0)495 45 11 70
Info@crossinternet.nl
+31 (0)637 45 3827
9.6 43 beoordelingen
Route Cross Internet ligt centraal in het zuiden van Nederland. Direct aan de afslag Nederweert. Deze verbindt de A2 met de N275 Weert - Nederweert. Venlo, Sittard, Echt, Eindhoven en Helmond zitten op 30 min reistijd door ligging dicht bij grens Limburg / Brabant.
Cookies op Cross Internet. Cross Internet gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Met marketingcookies kunnen wij de ervaring op onze website persoonlijker en meer gestroomlijnd maken. We kunnen je namelijk nuttige advertenties laten zien en zo je ervaring persoonlijker maken. Meer informatie? Lees hier alles in onze cookieverklaring. Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hier weigeren. We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina. Cookies accepteren
Cookie

Niet goed? Geld terug! Wij garanderen nieuwe klanten via jouw website Door onze bewezen aanpak zijn we overtuigd dat ook jouw website beter kan, deze meer bezoekers krijgt en jij nieuwe klanten en omzet genereert!

Uitgebreide garantie info
Contact opnemen
Onze formule voor meer klanten Klik voor meer informatie
Bereik meer klanten 1