29 Nov 2016 6 succesvolle webshop tips voor de feestdagen

6 belangrijke webshop tips voor de feestdagen

Een belangrijke maand voor webwinkels staat voor de deur: de decembermaand. Terwijl pakjesavond nadert, bereiden wij ons voor op het gezellige kerstfeest. Als eigenaar van een webwinkel kunt u extra profiteren van deze feestmaand. Althans, als u een aantal zaken goed aanpakt. Wilt u dat bij u ook de online cadeautjesgekte losbarst? Maak uw website hiervoor klaar en profiteer van de feestdagen met deze zes tips.

Tip #1 Optimaliseer uw webshop van a tot z

Start op tijd met de voorbereidingen voor uw website. Kies een feestelijke lay-out en zorg voor een uitgebreid online aanbod. Dit hoeft natuurlijk niet met alle toeters en bellen, maar een online decembersfeertje wordt wel gewaardeerd. Geef daarnaast bondige en tevens uitgebreide informatie over leveringen en/of retourneren. Maak de klant duidelijk waar hij of zij aan toe is.

Nu is het overigens hét moment om een korte retourstermijn tijdelijk aan te passen. Wordt iets gekocht om cadeau te geven met Kerst? Dan kan de (potentiële) klant zorgeloos bij u bestellen, omdat u simpelweg een iets langere zichttermijn biedt.

Tip #2 Uw hulptool: Google

Iedereen die online zoekt naar een cadeau voor de feestdagen, is een mogelijke klant voor u. Stem daarom zoekwoorden af op deze feestmaand. Laat vooraf een zoekwoordenonderzoek uitvoeren, zodat u tijdig goede zoekwoorden in uw website kunt integreren en vóór de feestdagen Google-proof bent. Wilt u helemaal Google-proof zijn voor de drukke feestdagen? Test dan met de Google Pagespeed hoe snel uw pagina's zijn. Als de pagina's traag zijn, optimaliseert u de snelheid om te voorkomen dat klanten 'vastlopen' in uw webshop en uw webshop daarom verlaten.

Bonus tip: Voeg uw producten aan Google Shopping toe. Hiermee vergroot u de zichtbaarheid van uw assortiment.

Tip #3 Maak onderscheid met een inpakservice

Mensen krijgen altijd graag iets extra's en dat biedt u ze met de feestdagen gemakkelijk met een inpakservice. Ideaal voor mensen met weinig tijd en slechte inpak-kwaliteiten. Zij kunnen met de feestdagen een kant-en-klaar, mooi, feestelijk ingepakt cadeautje geven. Geef ze de keuze uit diverse kleuren, papieren, strikjes, glitters en ga zo maar door. Let wel op; laat duidelijk zien dat u een inpakservice biedt en wat de voorwaarden hiervan zijn. Zo kunnen klanten meteen al de keuze maken of ze deze extra service willen of niet, en komen ze naderhand, ná hun keuze voor de leuke service, niet voor verrassingen te staan.

Tip #4 Gewilde acties en waanzinnige kortingen

Nederlanders zijn gek op korting! Zeker in december, want dat is voor iedereen een dure maand. Kortingen verlagen de drempel voor klanten om een aankoop te doen. Dus, wees creatief en verzin de leukste acties. Maak bijvoorbeeld gebruik van een speciale kortingcode, een gratis inpakservice of bedenk een leuke actie voor op social media. De klant een extra cadeautje bieden voor de feestdagen, dat ze tevens prikkelt om terug te komen in uw webshop? Stuur bijvoorbeeld bij elke verzending een kortingsbon voor januari mee.

Tip #5 Een glitter en glamour nieuwsbrief

Een mailing is essentieel voor webshops. Hoewel elke nieuwsbrief belangrijk is voor een webshop, zijn die in december nét nog iets extra's belangrijker. Met een nieuwsbrief kunt u heel veel mensen tegelijk bereiken. Promoot aanbiedingen, stuur persoonlijke kortingen en presenteer het feestelijke aanbod. Maak een schema over hoeveel mailings u voor, tijdens én na de december maand gaat sturen. Vergeet hierbij natuurlijk niet het leuke sint-kerst-en-nieuw-sfeertje toe te voegen.

Tip #6 Met originaliteit meer verkopen

Origineel zijn kan lastig zijn. Toch kan iedereen met wat brainstormen op creatieve ideeën komen. Pak daarom uw pen en papier en ga aan de slag! Wat vinden uw klanten leuk om te zien, horen, krijgen of weten? Wellicht kunt u uw webshop visueel sterker maken met een leuke video in de kerstsfeer, waarin u tevens gemakkelijk uw producten presenteert. Video's trekken de aandacht en u kunt uw klanten zo in de kerst- en winkelsfeer brengen. Een ander idee: maak een aantal samengestelde verlanglijstjes. Dat is handig voor iedereen die cadeautjes uitzoeken lastig vindt!

Profiteer ook in 2017 van deze tips

Heeft u het gevoel al te pakken? Houd dit vast tot na de feestdagen. Ook in de rest van het jaar is het belangrijk om uw klanten te blijven prikkelen. Vindt u het lastig om te beginnen of doet u het liever niet zelf? Neem contact op met Cross Internet. We staan helemaal klaar om voor u passende marketingstrategieën uit te denken en te implementeren!

Contact opnemen

Terug naar overzicht
Hebben we uw interesse gewekt?Blijf maandelijks op de hoogte van de laatste nieuwtjes
Onze certificeringen
Ecabo
Cross Internet Lindanusstraat 12-14,
6031 EA Nederweert, Limburg,
Nederland
Telefoon: +31(0)495 45 11 70 Mobiel: +31(0)6 374 538 27 Mail: info@crossinternet.nl
Nieuwsbrief Online marketing nieuws waar u iets aan heeft!
© Cross Internet 2006 - 2019 | Algemene voorwaarden | Juridisch | Privacy cookieverklaring | Sitemap